Naslovna Najnovije Osnivanje još jedne institucije o trošku građana služiće samo za nova partijska...

Osnivanje još jedne institucije o trošku građana služiće samo za nova partijska zapošljavanja

0

Osnivanje još jedne institucije na grbači građana, kao što je zavod za socijalnu zaštitu, biće samo poligon za nova partijska zapošljavanja na teret javnog novca dok građani bez pomoći nose tere ekonomske krize.

To je saopštio Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, komentarišući odluku Vlade o opravdanosti osnivanja zavoda za socijalnu zaštitu RS.

– Ovo je već treća nova institucija koju Vlada RS formira u ovoj godini svjetske ekonomske krize nudeći problematična obrazloženja opravdanosti jednog takvog postupka. Radi se samo o rasipanju novca koji bi se mogao upotrijebiti za rasterećenje nameta na građane – istakao je predsjednik SDS.

On je poručio da se u vremenu svjetske skonomske krize i potrebe za štednjom na svim nivoima vlasti, ovakvi potrezi Vlade RS moraju okarakterisati kao loši.

– Nadležnosti i poslovi novih institucija obavljaju se i sada u okviru postojećih republičkih institucija i potpuno je neopravdano u periodu krize kada vlast ni na koji način ne želi da rastereti namete na građane da se osnivaju nove institucije i rasipa narodni novac – zaključio je Šarović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube