Naslovna Najnovije Oštetila preduzeće za 100 hiljada maraka

Oštetila preduzeće za 100 hiljada maraka

0

Protiv B.S. iz Zvornika podnijet je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini, zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Kako je saopšteno iz zvorničke Policijske uprave B.S. se sumnjiči da je u svojstvu rukovodioca područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske, u septembru 2019. godine, prilikom donošenja rješenja RUGIPP-a i njegovog sprovođenja kroz zvaničnu evidenciju katastar nepokretnosti, suprotno Zakonu o premjeru i katastru Republike Srpske, u listu nepokretnosti na imovini jednog preduzeća iz Zvornika brisalo sve upise tereta i ograničenja.

Osumnjičena osoba je propustila da u V listu upiše zabilježbu da pomenuto rješenje, na osnovu kojeg je izvršeno brisanje, nije pravosnažno, čime je omogućilo preduzeću da na osnovu takvog lista nepokretnosti bez upisanih tereta i zabilježbi kod notara zaključi veći broj ugovora o prodaji stanova osobama koje su potom podnijele zahtjeve nadležnom registru nepokretnosti da se uknjiže kao vlasnici kupljenih nekretnina.

Ovim radnjama oštećeno je preduzeće iz Zvornika koje je imalo upisanu zabilježbu izvršenja na nekretninama prvog preduzeća, radi naplate duga u ukupnom iznosu od oko 109.500 KM, a koja je na ovaj način brisana.

(Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: