Naslovna Republika Srpska Otac banjalučkog odbornika iz SNSD-a utajio porez

Otac banjalučkog odbornika iz SNSD-a utajio porez

– Inspektori Poreske uprave Republike Srpske kaznili su sa 7.000 maraka poznatog banjalučkog mesara Predraga Kovačevića zbog neizdavanja fiskalnih računa, saznaje portal CAPITAL.

Kovačeviću, koji je vlasnik mesnice „Kod Peđe“ nije pomoglo ni to što mu je sin Mišo odbornik SNSD-a u skupštini Grada Banjaluka.

Stariji Kovačević jedan je od 140 kontrolisanih privrednika koji je bio obuhvaćen kontrolama poreznika u čijem fokusu je bilo evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa i otkrivanje rada na crno.

Podsjećamo, ispostavilo se kako su u svakoj drugoj kontroli uočene nepravilnosti zbog čega je izdato 78 prekršajnih naloga na ukupan iznos od nepunih 240.000 maraka.

Na spisku onih koji su kažnjeni prema informacijama do kojih smo došli su i ugostiteljski objekti „Kum“, „Que Pasa“ i igraonica „Jungle Land“ iz Banjaluke, kafići „Princip“ i „Kaskada“ iz Laktaša, „Manufaktura Pub“ i „Concept bar&restoran Garden“ iz Gradiške kao i brojni drugi.

Iz Poreske uprave su ranije poručili kako će i dalje nastaviti sa akcijama pojačanih kontrola te pozvali obveznike da poštuju zakone.

(Capital)