Naslovna Najnovije Otac pretučenog mladića: Ako se situacija ne smiri, moramo da se selimo...

Otac pretučenog mladića: Ako se situacija ne smiri, moramo da se selimo odavde

0

Ovo nema nige na svetu. Šokiran sam. Sin je istraumiran, van sebe, ne izlazi iz kuće. U crkvu više ne smemo da idemo pešice, samo kolima. Pretuklo ga je sedam-osam Albanaca iz čista mira dok se vraćao kući sa Božićne liturgije, kaže Ivica Tomić, otac mladića Stefana, koga je noćas pretukla grupa Albanaca kod Klokota, kada se vraćao i božićne liturgije.

Kako kaže, sve se dogodilo bez ikakvog povoda.

– Bio sam sa dvojicom sinova u crkvi Petar i Pavle na Božićnoj liturgiji. Mlađi sin i ja smo krenuli ranije kući jer sam ujutru u pola šest imao pričest, a stariji sin je svratio do sestre koja živi blizu crkve. Kod sestre je bio i položajnih. Kasnije je krenuo kući sa jednim rođakom.

Na putu do kuće prošli su pored kafane „Kaljaja“ odakle je odjednom izašlo sedam-osam Albanaca – uznemireno priča Ivica Tomić.

– Grupa Albanaca iz čista mira je krenula ka njima da ih bije. Očigledno su to planirali jer su znali da se to veče čeka Božić i da će tim putem pored kafane prolaziti Srbi.

Stefanov rođak je uspeo da pobegne, ali moj sin nažalost nije mogao brzo da trči jer je nedavno povredio koleno na fudbalu. Albanci su ga stigli i prebili ga kao vola u kupusu – kaže Tomić.

„Držali ga u policijskoj stanici do sedam ujutru“

Stefan je nakon napada uspeo da ode do obližnje policijske stanice.

– Iz grupe napadača prepoznao je trojicu Albanaca, ali kad je to rekao u policiji, policajci uopšte nisu otišli da ih traže. Šta više, držali su Stefana u policijskoj stanici čak do sedam sati ujutru kao da je on napravio incident.

Kada je otišao u policijsku stanicu zvao je i mene da mi kaže šta se dogodilo pa sam i ja odmah odeleteo u policijsku stanicu i bio tamo sa njim celu noć – priča Tomić.

Kako kaže, nakon najnovijih napada na srpsku decu u Šrpcu i Klokotu svi Srbi južno od Ibra su veoma uplašeni.

(Blic  Foto:Blic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: