Naslovna Društvo „Otišao je u POGREŠNU KABINU“ Muškarac u Srbiji primio dvije doze različitih...

„Otišao je u POGREŠNU KABINU“ Muškarac u Srbiji primio dvije doze različitih vakcina, tvrdi da se ne osjeća dobro i najavaljuje tužbe

0

Vranjanac Slađan Antić primio je dve doze različitih proizvođača vakcina. Kako je izjavio, prvo je primio Fajzerovu, a zatim je revakcinisan kineskom Sinfoarm vakcinom.

On je tokom ljeta zbog komplikacija sa korona virusom bio u bolnici dvije nedjelje i uz savjet ljekara odlučio da primi vakcinu, što je i učinio 28. januara. Primio je prvu dozu Fajzerove vakcine.

– Sve po propisu, dobijam SMS iz e-uprave da se javim u halu na revakcinu, piše i termin. Ja odem tamo, predam svoj karton vakcinacije i čekam. Odem u kabinu tri i tamo se popričam sa doktorom. U međuvremenu dolazi sestra, ja skidam duksericu, daje mi vakcinu i to je to – priča Gera.

On nastavlja razgovor sa doktorom i u jednom trenutku mu doktor dobronamjerno kaže da ne brine jer kineska vakcina dobro štiti, prenosi Telegraf.

– Ja pitam, kako bre kineska i tu nastaje opšta zbunjenost. Oni kažu da se u hali ne daje Fajzer. Odatle me šalju u Dom zdravlja i tamo se opet vataju za glavu i na kraj me šalju u Zavod za javno zdravlje tamo me prima dr Goran Ristić, pita kako sam, zove Batut i to je to – kaže ovaj Vranjanac.

Tvrdi da se osjeća loše, i da ima neki neopisiv osećaj, kao da mu cijelim telom mile žmarci.

– Morao sam na PTO i tamo se čudiše ljudi, ali mi dadoše neku terapiju. Od tada imam učestale reakcije i, jednostavno, nisam dobro – završava Antić koji će navodno potražiti pravdu na sudu.

Direktorka ZC: Otišao je u pogrešnu kabinu

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže da je vjerovatno došlo do toga da je on otišao u pogrešnu kabinu.

– Ali, ne bi trebalo da ima nikakve posljedice. S tim u vezi konsultovali smo se i sa imunologom Srđom Jankovićem – rekla je ona i dodala da je njegovo pravo ako želi da potraži pravdu na sudu.

Ovim povodom je i osnovana komisija koja bi trebalo da ispita sve okolnosti ovog događaja.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek kazao je za TV Prva da će ministarstvo sprovesti i unutrašnji i spoljni stručni nadzor, te da će osobe koje su vakcinisale Antića na ovaj način biti “debelo” sankcionisane.

 

 

SrpskaInfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: