Naslovna Rusija OTKRIVENA TAJNA RUSKA OPERACIJA! Na udaru NATO pakt

OTKRIVENA TAJNA RUSKA OPERACIJA! Na udaru NATO pakt

0
Američka korporacija „Majkrosoft“ saopštila je da je otkrila hakersku operaciju „Seaborgium“, navodno stvorenu u Rusiji.

Ova operacija usmerena je protiv ljudi i organizacija u zemljama članicama NATO-a.

„Majkrosfot je proučio i preduzeo mere za borbu protiv kampanja koje je pokrenuo „Seaborgium“, napadač ruskog porekla, čiji su ciljevi bliski državnim interesima Rusije“, navodi se u izveštaju kompanije objavljenom u ponedeljak.

Prema izveštaju, od početka 2022. godine, Majkrosoft je istraživao kampanje „Seaborgium“, usmerene protiv više od 30 organizacija i privatnih naloga ljudi, prevashodno u zemljama NATO-a, posebno Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, baltičkih zemalja, država severne i istočne Evrope.

Kako se navodi u saopštenju, hakerski napadi takođe su realizovani protiv državnog sektora Ukrajine, iako ta zemlja i nije bila prioritet napadača.

„Kampanje uključuju redovne fišing operacije, krađu važnih podataka i informacija. Pored toga, sprovode se napadi hakovanja i objavljivanja podataka u cilju formiranja informativne slike u odabranim zemljama“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: sputnikportal.rs