Naslovna Politika “Ova vlast u BiH ne može riješiti krizu i probleme”

“Ova vlast u BiH ne može riješiti krizu i probleme”

0

Mirko Šarović, lider SDS-a, kazao je da su komesaru EU za proširenje rekli da ne mogu očekivati od ove vlasti da riješi krizu i nagomilane probleme

“Izgubićemo milijardu i po evra. Bacićemo ih kroz prozor. To je potpuno jasno jer za povlačenje novaca za investicije neophodna je reforma i pravosuđa koju oni nisu sposobni da urade i sprovedu”, kazao je Šarović novinarima nakon sastanka opozicije sa Varheljom.

On je rekao da je Varhelji rekao da je potreban novi zakon o javnim nabavkama jer ne žele da ulažu tolike milijarde u zemlju koja je ophrvana korupcijom.

“Akcenat smo dali na izborni zakon. Ukoliko se nešto brzo dramatično ne uradi ostaćemo bez vrlo važnog dokumenta. Neki od nas su spominjali i neke modele u Makedoniji i drugim zemljama. Potrebno je da se ispoštuje volja birača, da onako kako slobodno glasaju, da se to mjeri rezultatom”, kazao je Šarović novinarima.

On je mišljenja da će Varhelji otići zbunjen iz BiH.

“Shvatiće gdje je došao. Šteta je. Ima mnogo vremena do izbora, to vrijeme ćemo izgubiti jer ova vlast nije sposobna da napravi neophodan konsenzus kako bi zemlju izvukli iz krize”, kazao je Šarović.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube