Naslovna Najnovije „Ovo govori jedan vrlo tužan otac“ Nenad Periš iskreno o Mateju, potrazi...

„Ovo govori jedan vrlo tužan otac“ Nenad Periš iskreno o Mateju, potrazi i prijateljima njegovog sina

0

Matejev najbolji prijatelj mi je rekao „Dva najbolja prijatelja sam imao. Htio sam i jednog i drugog za kuma, a eto, prvog više nema, on je poginuo u saobraćajnoj nesreći prije nekoliko mjeseci, a evo nema mi sad ni Mateja“. Možete misliti kako to izgleda, kada mladi čovjek tako zaključuje, kakve misli dolaze kada o tome priča – ispričao je Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja.

Kobne noći Matej je izašao sa prijateljima u provod u klub “Gotik” kada je iz i dalje nepoznatih razloga oko 1.40 izašao iz kluba i trčeći se uputio ka Promenadi.

Nenad navodi da mu u dani u Beogradu protiču isto, te da apeluje na građane koji mu se javljaju putem poziva i poruka, da sve informacije proslijede MUP – u u zemlji u kojoj stanuju.

– Najteže mi je jutro, to buđenje nakon noći koja je prespavana. Onda se čujem sa policijom, ja sam vjernik pa odem u crkvu. Razmišljam, odgovaram na pozive. Ja na sve što dobijem kao sugestije ili savjete, uvijek imam isti odgovor “Molim Vas obratite se MUP”, ako su iz Hrvatske, MUP Hrvatske, ako su iz Srbije, MUP Srbije. Ljudi mogu sami da procjene koliko je ta informacija važna, jer ja niti znam, niti mogu, ali ni ne želim da na bilo koji način remetim istragu, a na taj način remetim rad policije – rekao je Periš i dodaje:

– Sve informacije koje dobijem u toku dana, a vjerujte mi da ih ima more, preusmjerim na MUP Srbije. Imam svoju misu, svoju molitvu, rekonstrukcija događaja po hiljadu puta ispočetka. Razgovor sa mojima kući, sa djecom posebno.. Eto, borba… – dodao je Nenad kroz suze.

On je ispričao da je u stalnom kontaktu sa najboljim prijateljem svoga sina, te da iako mu se nada, s obzirom na proteklo vrijeme, smanjila, da se nije i ugasila i da još uvijek misli i vjeruje da će svi zajedno na kraju biti srećni.

FOTO: ZORAN ILIĆ, GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ, GORAN SRDANOV/RAS SRBIJA

– Mi smo razgovarali o situaciji koja se dogodila o vremenu, zapravo, koje je bilo do Matejevog napuštanja bara “Gotik”. Oni su o tome razgoavarali više puta, ja sam u kontaktu sa jednim od Matejevih prijatelja, zapravo najboljem prijatelju. Mi uvijek vrtimo iste priče, jer nam fale određene kocke koje nismo još dobili. Njima je jako teško, u razgovorima tu bude svega. Suza, naravno i ostalih emotivnih izliva. Svi u jednom posebnom odnosu, nadam se da će se nešto promijeniti. Pokušavam da budem pozitivan i da razmišljam pozitivno. Ako Bog da, nešto drugčije da bude, moraćemo to da prihvatimo, da dalje nastavimo gdje smo stali i to je tako – priča Periš.

Periš je naveo da se nije do sada susreo sa taksistom, u čije je vozilo Matej pokušao da uđe, jer je policija obavila službeni razgovor.

– Mislim da nema potrebe da učestvujem neposredno u takvim ispitivanjima. Čovjek je rekao da je zauzet, da ima vožnju i to je bio njegov odgovor. Moram reći da sam uspio da uočim gledajući snimke, da je Matej još dva puta pokušao da zaustavi taksi, ali međutim tu nije bilo razgovora, taksisti su samo prošli. On je sve zajedno, tri puta pokušao da zaustavi taksi, što meni u tim situacijama daje zaključak da je on stvarno negdje želio da ode, da njegovo konačno odredište, nije trebalo niti jeste platforma kod restorana “Savanova”. To ja osećam, razmišljam. Pokušavam da budem racionalan, dalje ostaje sve u domenu u kojem nemam još uvijek odgovor – kazao je on.

Nenad je rekao da je posebno zahvalan MUP Srbije kojoj je ovaj slučaj veliki izazov, te da svoj posao obavljaju u skladu sa svojom profesijom i strukom, ali i velikom dozom ljudskosti u šta je imao priliku da se uvjeri nekoliko puta tokom razgovora.

– Policija Srbije je riješila puno slučajeva. Sigurno da treba da se ponosi time i da je ovaj slučaj njima intrigantan. Oni žele da se ovo riješi i mislim da moje prisustvo njima defakto može pomoći u smislu razgovora. Ja sam se zahvalio, ali mislim da do kraja života to neći moći. I ovim putem im se zahvaljujem za sve što rade – rekao je Nenad Periš, piše Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube