16.7 C
Banja Luka

Ovo je šansa za pravdu i trenutak prekretnice

„Кonkretno, danas ili ujutru podnosimo novih 25 krivičnih prijava za povredu zakona na nekoliko lokacija, uključujući i Doboj, za krivična djela za koje se izriče kazna od 3 do 5 godina“, rekao je Šarović.

-Očekujemo da se brojanjem utvrdi kršenje izbornog procesa i potvrde naše sumnje da je došlo do krađe izborne volje građana u mnogim mjestima u Republici Srpskoj, a u velikim gradovima posebno. Takođe, očekujem da naš zajednički kandidat za predsjednika, kandidat PDP i SDS  Jelena Trivić potvrdi pobjedu. Ali ako se utvrde ogromne nepravilnosti u koje mi sumnjamo, nepravilnosti velikih razmjera pa i sa obilježjima krivičnog djela, očekujemo da se glasanje ponovi na cijeloj teritoriji Republike Srpske. To je naravno u rukama Centralne izborne komisije BiH, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On navodi da novi dokazi izbornih prevara stalno stižu.

„Кonkretno, danas ili ujutru podnosimo novih 25 krivičnih prijava za povredu zakona na nekoliko lokacija, uključujući i Doboj, za krivična djela za koje se izriče kazna od 3 do 5 godina“, rekao je Šarović.

Prema njegovim riječima ovo je za pravosuđe važan trenutak i veliki ispit.

„Od pravosudnih institucija samo tražimo da rade svoj posao i postupe po prijavama koje smo podnijeli. Ovo je trenutak da pravda dobije šansu. Mi smo na jednoj vrsti prekretnice, ne zbog jednog kandidata nego zbog vraćanja vjere da građani mogu da biraju i da bude izabrano ono što oni žele. Ovo je momenat iz koga možemo krenuti drugim putem. Jer ne možete vi da kradete na izborima a da poslije toga formirate neku poštenu vlast“, istakao je Šarović i dodao:

„Ako je od strane opozicije bilo kršenja pravila, isti aršini treba da važe za sve i tražimo da se to procesuira bez izuzetka i dvostrukih aršina.“

Кomentarišući navode da je bio u kontaktu sa članicom CIК-a Vanjom Bjelicom Prutinom Šarović je odgovorio da su to laži za koje će neko morati odgovarati.

„Vanja je u jednom momentu bila moj saradnik i sretan sam zbog toga jer ona je sjajna osoba. Ona, kao i drugi moji saradnici u kabinetu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa su doprinijeli da moj uspjeh kao ministra bude tako očit, jer ja sam uvijek birao samo najbolje saradnike. Ona je poslije nastavila svoju karijeru i bila agent BiH pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu, a kasnije i u CIК-u. Želim joj sve najbolje i vjerujem da radi ispravne stvari. Nemam nikakvu komunikaciju niti je bio bilo kakav susret  sa njom i sve insinuacije koje su bile od gospodina  Dodika su isključivo zlonamjerne. On će se morati suočiti sa tim i za ovakve stvari morati dati dokaze ili odgovarati“, napominje Šarović.

Odgovarajući na pitanje da li ostaje na poziciji predsjednika SDS Šarović je rekao da je radio najbolje što je mogao ali da svako mora da položi račune stranci.

„Ići ćemo i u unutarstranačke izbore, moj mandat je uvijek na raspolaganju SDS. Ova pitanja još nisu bila na stolu. Ono što će biti u SDS treba da bude u interesu stranke i bilo koji pojedinac je tu manje bitan“, kazao je Šarović.

Кomentarišući najave SNSD da će tražiti opoziv gradonačelnika Bijeljine, Šarović je poručio da su građani  na strani Ljubiše Petrovića i da je on u stanju da sve protivnike „potuče do nogu“.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here