Naslovna Najnovije Pakleni plan Vlade Srpske: Otimaju Jahorinu?!

Pakleni plan Vlade Srpske: Otimaju Jahorinu?!

0

Na Jahorini je juče održan sastanak na kojem je dogovoreno da se, odmah nakon izbora, olimpijska planina proglasi parkom prirode.

Ovo otkriva Slađana Jašarević, predsjednica Opštinskog odbora SDS-a Pale i objašnjava da to znači da “otimanjem Jahorine opština Pale ostaje bez većeg dijela budžeta jer više neće moći naplaćivati porez na nepokretnost, rentu za uređenje, ostaće bez prihoda od prodaje zemljišta, bez prihoda od PDV-a….

“Manjak prihoda u budžetu osjetiće svi stanovnici Pala. Od korisnika socijalne pomoći,preko radnika javnih preduzeća do školstva i zdravstva koji su i onako već zapostavljeni”, kaže Slađana Jašarević.

Ona naglašava da time i Šumsko gazdinstvo ,,Jahorina” Pale će izgubiti polovinu teritorije.

“Znači smanjiće obim rada za 50% i samim tim imaće višak radnika koje će morati ostaviti bez posla. Ugroziće se i poslovanje privatnih preduzeća koja zavise od isporuke sirovine iz Šumskog gazdinstva”, kazala je ona.

Da Vlada Srpske i njoj bliski tajkuni imaju dugoročan plan pljačke prirodnih dobara, prema njenim riječima, pokazuje i činjenica da bi novoformirani park prirode Jahorina osim sadašnjeg kompleksa Olimpijskog centra obuhvatio i druge dijelove opštine Pale.

“Na tom prostoru je već planirana izgradnja turističkih sadržaja a tu se nalaze i desetine izvora pitke vode koji bi se danas-sutra mogli prodati/pokloniti bilo kome. Ovom planu Vlade Republike Srpske suprotsravili su se predstavnici opštine Trnovo, ali ne i paljansko rukovodstvo”, navodi ona.

Prema njenim tvrdnjama, načelnik opštine Pale Boško Jugović (SNSD), predsjednik i potpredsjednik Skupštine Damjan Škipina (SNSD) i Miloš Vukašinović (SPS) nisu se ni pojavili na sastanku na kojem se odlučivalo o sudbini Jahorine.

“Time su potvrdili priče, koje već duže vrijeme kruže gradom, da su od prodaje opštinske zemlje i ,,reketa” za izdavanje dozvola i izmjena urbanističkog plana Jahorine dobili ogroman novac ali i nekretnine na planini”, zaključuje Slađana Jašarević.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: