Naslovna Izdvajamo Panika u SNSD-u: Izmišljaju i prave nove lažne stranke

Panika u SNSD-u: Izmišljaju i prave nove lažne stranke

Nakon fijaska sa “preuzimanjem društvenih mreža” i angažovanjem hiljada “botova”, SNSD se vratio onom u čemu su ipak dokazani, a to je kupovina lažnih opozicionara i formiranje još jednog “trećeg bloka”.

Panika u redovima vladajuće koalicije, a posebno predvodnika iz SNSD-a postaje sve očiglednija i sve ju je teže prikriti kako se bliži 2022. godina. Nakon fijaska sa “preuzimanjem društvenih mreža” i angažovanjem hiljada “botova”, SNSD se vratio onom u čemu su ipak dokazani, a to je kupovina lažnih opozicionara i formiranje još jednog “trećeg bloka”.

Posljednji u nizu “trećih blokova” SNSD-a je “Spona” na čelu sa Darkom Matijaševićem, bivšim ministrom policije, koji je zaposlen kod Milorada Dodika u Predsjedništvu BiH kao savjetnik.

Instaliranje i promocija „Spone“ kao trećeg bloka ipak predstavlja previše providan pokušaj pa je spremljen izdašan budžet i plan za kupovinu još nekoliko lažnih opozicionih kandidata za pojedinačne funkcije, a ponude se kreću od jedan do pet miliona maraka.

Matijašević je prije nekoliko dana, prema tvrdnjama dobro upućenih izvora, u torbi primio izdašnu “podršku” za formiranje trećeg bloka i obmanjivanje naroda, ali je u boračkoj populaciji već prepoznat kao prevarant i čovjek koji koristi borce za lične i stranačke interese.

Matijašević je na društvenim mrežama već najavio da „Spona“ izlazi na opšte izbore sa svojim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske:

Obmanjivanje glasača je sve teži posao za SNSD ali i sve je manje lažnih opozicionara koje mogu da kupe novcem građana Republike Srpske.

Ankete i istraživanja ne mogu dovoljno brzo da isprate pad rejtinga SNSD, dok ostali iz “koalicije” i nemaju rejting koji bi mogao da pada ili raste.

(BN/Banjaluka-24.com)