Naslovna Region Pas izujedao učenika u školskom dvorištu: Dijete u strahu neće na nastavu,...

Pas izujedao učenika u školskom dvorištu: Dijete u strahu neće na nastavu, roditelji najavili tužbu

0

Poslije incidenta u Osnovnoj školi „Jugoslavija“ u Baru, gdje je u dvorištu pas napao u ujeo dijete (9), situacija se ne smiruje.

Naime, istraumatizovano dijete ima strah od odlaska u školu, a učiteljica zbrinjava vučjaka koji je napao dijete.

– Dijete je primilo vakcine. Treba ukupno da primi pet doza. Svakodnevno ide na previjanje, rane zarastaju i zarašće. Ali, kako će prebroditi strahove to ne znamo. Odbija da ide u školu i obrazlaže da se plaši. U ponedjeljak ga vodimo kod psihologa – kazala je E.H.  majka devetogodišnjeg dječaka koga je na velikom odmoru u ponedjeljak ujeo vučjak.

Majka je dodala da je od doktorke koja je prvi dan medicinski zbrinula dijete prvi dan saznala da je taj pas i nekoliko dana ranije ujeo jednu osobu. A roditelji devetogodišnjeg dječaka su kazali za Novosti da će podnijeti tužbu protiv Opštine Bar, jer je njihovo dijete ujeo pas.

Načelnica Odsjeka za epidemiologiju Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bar dr Ljiljana Jovićević, specijalista epidemiologije, potvrdila je da je dijete vakcinisano, s obzirom da vučjak nije imao čip kao dokaz da nema bjesnilo. Inače, učiteljica te škole M.Z. je u misiji zbrinjavanja psa koji je ujeo učenika. Ona je na društvenim mrežama izrazila žaljenje zbog svega što se dogodilo učeniku, ali i istakla problem zbrinjavanja psa. Ona je objavila na Fejsbuku da zbrinula psa u Ulcinju, u jednoj veterinarskoj ambulanti u kojoj dan boravka košta 20 evra.

– U trenutku kada je veterinar odbio da uradi neophodan test, jedino rješenje koje se nametalo je da psa vratim da nastavi da luta po Baru. Nije vraćen. Smješten je u jednu ustanovu na posmatranje. Tako zahtjeva procedura. To posmatranje je moglo da se obavi u bilo kom zatvorenom prostoru u kome pas boravi. Nažalost, ja sam bila prinuđena da ga smjestim na kliniku gdje dan košta oko 20 evra i treba da platim sve ono što nosi ova vrsta veterinarske usluge. Kako ću platiti ovo? Ne znam. Šta će biti sa psom kada istekne ovih sedam do 10 dana? Ne znam – navela je, između ostalog učiteljica i aktivistkinja NVO sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: