Naslovna Izdvajamo Patrijarh: Rastajemo se, nadam se ne zadugo

Patrijarh: Rastajemo se, nadam se ne zadugo

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije pozdravio se danas na podgoričkom aerodromu sa vladikom Joanikijem kojeg je uveo u tron mitropolita crnogorsko-primorskih u Cetinjskom manastiru, uz napomenu da je užasnut da su taj čin ljubavi namjeravali da spriječe snajperskom puškom, ali da se moli Gospodu za Crnu Goru.

– Rastajem se, nadam se ne zadugo, sa ovom blagoslovenom zemljom i narodom, sa dvostrukim osjećanjima. Srećan sam veoma jer smo izvršili delo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli svetosavsku Crkvu – napisao je patrijarh na svom Instagramu.

On je dodao da je više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali da spriječe snajperskom puškom.

– Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu – poručio je srpski patrijarh.

Sa patrijarhom su se na aerodromu pozdravili mitropolit Joanikije, sveštenstvo, kao i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

(Srna)