Naslovna Najnovije PDP u kampanju krenuo iz Brčkog sa Jelenom Trivić i Mirkom Šarovićem

PDP u kampanju krenuo iz Brčkog sa Jelenom Trivić i Mirkom Šarovićem

0

Partija demokratskog progresa otvorila je danas u Brčkom kampanju za predstojeće Opšte izbore 2. oktobra.

Кandidat za predsjednika Republike Srpske, Jelena Trivić, rekla je da će se i ona i PDP baviti veoma konkretnim, životnim pitanjima:

– Pobijedićemo kriminal osnivanjem Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, pobijedućemo korupciju osnivanjem Agencije za borbu protiv korupcije, zaštitićemo radnike reformom zakonodavstva, uvešćemo neradnu nedelju u oblastima u kojima je to moguće, uvešćemo topli
obrok kao zasebno primanje radnika, besplatne udžbenike za sve osnovce u Republici Srpskoj, produženje porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 24 za treće i svako naredno, sufinansiranje 50% cijene privatnih vrtića, povećaćnjmo penzije 10% u prvoj godini mandata.

Povećaćemo boračka primanja u iznosu od 20% u prvoj godini mandata nove Vlade, dok ćemo borački dodatak po mjesecu učešća u ratu, definisati u dogovoru sa borcima u onom iznosu koji je realno ostvariv, ali isto tako dostojan žrtve koju su borci podnijeli u
stvaranju Republike Srpske. Svakako, to znači mnogo veći iznos nego što trenutno režim izdvaja po ovom osnovu – poručila je Trivićeva.

Кandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirko Šarović, istakao je da je režim u prethodnih 16 godina uništio Republiku Srpsku i posljednjih godna prerasla u ekstremizam, što je nanijelo mnogo štete:

– Neke lične pozicije se sada zloupotrebljavaju i bespottrebno se u to uvlači narod i Republika Srpska. Ja sam bio sankcionisan devet godina na pravdi boga, ali nikada nisam dopustio da zbog mene trpi bilo ko, a posebno Republika Srpska. Sada nas uvlače u sukob i sa Evropskom unijom i drugim zemljama. Republici Srpskoj treba mir, stabilnost, mudrost i ozbiljnost, a mi upravo to imamo – istakao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Brčko nije slučajno izabrano za početak kampanje, jer je tu spoj istoka i zapada Republike Srpske i mjesto kojeg se ne odričemo.

– Danas iz Brčkog krećemo u odbranu Republike Srpske, koja mora da se brani od korupcije, kriminala, nepotizma, nepravde, primitivizma, javašluka, odlaska ljudi… Branićemo je posvećenošću, znanjem, dobrim projektima, radnim mjestima, pravdom i dostojanstvom.

Očekujemo velike pobjede i Jelene Trivić i Mirka Šarovića, jer to će biti pobjeda naroda – istakao je Borenović.
Na otvaranju kampanje obratili su se i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić, koji je pružio punu podršku Šaroviću i Trivićevoj, te nosioci listi PDP-a za Izbornu jedinicu 6 za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slaviša Marković i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Siniša Golić.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: