Naslovna Republika Srpska Bijeljina Petrović dobio ozbiljno pojačanje u svom kabinetu

Petrović dobio ozbiljno pojačanje u svom kabinetu

0

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović imenovao je Milana Lazarevića za šefa kabineta. Radi se o mladom i perspektivnom Sembercu, koji je rođen 12.9.1993. godine u Bijeljini, a koji ima bogatu i uspješnu biografiju.

Potiče iz čestite i dobre porodice koja se bavi poljoprivredom.

Osnovnu školu je završio u Batkoviću, potom srednju Tehničku školu “Mihajlo Pupin“ , smijer PTT, u Bijeljini sa odličnim uspjehom.

Nakon završene srednje škole Milan je upisao 2012. godine Fakultet tehničkih nauka na državnom Univerzitetu u Novom Sadu, studijski program Saobraćaj i transport, koji je završio u roku kao jedan od najboljih studenata u generaciji sa prosječnom ocjenom 9,00 i sve vrijeme studija bio je stipendista Republike Srbije.

Milanov diplomski rad je bio sa temom “Saobraćajne nezgode tipa vozilo-pješak“.

Nakon osnovnih studija nastavlja svoje školovanje i upisuje Master akademske studije na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, koje takođe završava u roku sa prosječnom ocjenom 9,60, a tema master rada je bila “Analiza postojećih modela za proračun sudarne brzine vozila u saobraćajnim nezgodama tipa vozilo-pješak“.

Trenutno je na doktorskim akademskim studijama na studijskom programu Saobraćaj, na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu.

„I zamislite da ovakvog genijalca ispusti rodni grad , ne nikako, Milan Lazarević je ozbiljno pojačanje mom kabinetu i Gradskoj upravi, srećan sam jer se pridružio timu koji dobija i koji se svim silama bori za bolji život u našem gradu, za bolju i ljepšu Bijeljinu“, smatra gradonačelnik Bijeljine.

On je u objavi na fejsbuk profilu naveo i ovo:

„Milan ovako mlad ne samo da je završio sve što se može završiti sa fenomenalnim uspjehom, već ima i bogato radno iskustvo, te je tako obavio stručnu praksu u Centru za forenzička istraživanja i rekonstrukciju saobraćajnih nezgoda u Novom Sadu i ono što je posebno bitno učestvovao je u izradi Studija javnog gradskog i prigradskog prevoza, Projektima izrade modela i funkcionisanja javnog gradskog prevoza, tehničkog regulisanja saobraćaja na putevima, izrade saobraćajne signalizacije, za brojne gradove i opštine u Srbiji, među kojima su Novi Sad, Кruševac, Požarevac, Inđija, Stara Pazova, Batočina, Senta, Banja Vrdnik.

Pored toga, Milan je od 2016. godine član Кomisije veštaka Fakulteta tehničkih nauka, a od 2021. godine je imenovan za vještaka saobraćajne oblasti na teritoriji Bosne i Hercegovine. I to nije sve, od maja 2018. godine sve do aktuelnog prelaska u Gradsku upravu, je bio zaposlen na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za saobraćaj, na nacionalnom projektu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Autor je i koautor brojnih radova koji su prezentovani na domaćim i međunarodnim kongresima, i objavljeni u prestižnim svjetskim, naučnim časopisima“.

Petrović ne krije zadovoljstvo, što je Milan Lazarević postao dio njegovog tima i već je od 1. septembra počeo sa izradom možda i svog do sada najznačajnijeg projekta, ne samo sa profesionalne strane već i emotivne, a to je izrada Studije saobraćaja za naš grad, za našu Bijeljinu!

„Ovo je projekat na koji naš grad čeka godinama, za kojim vapi, sa završetkom ovog projekta Bijeljina će neometano moći da pristupi pregovorima za uvođenje javnog gradskog prevoza, što će biti istorijski trenutak i prekretnica za početak pravog razvoja našeg grada u saobraćajnom i urbanističkom smislu! Novi Šef kabineta već vrijedno radi i na analizi pojedinih bijeljinskih saobraćajnica i njihovoj signalizaciji, a odlično znamo koliko je saobraćajnih problema u našem gradu“, pohvalio se gradonačelnik Bijeljine.

(BN) Foto: Fejsbuk

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube