Naslovna Republika Srpska Bijeljina Petrović: Grad će stati uz porodicu Stojić

Petrović: Grad će stati uz porodicu Stojić

0

Gradonačelnik Bijeljine juče je posjetio domaćina Milenka Stojića, kome je u subotu, 13. januara požar zahvatio domaćinstvo u kojem je živio sa porodicom u Patkovači. Tom prilikom obećana je pomoć Grada.

– Porodica Stojić je živjela izuzetno skromno, radi se o čestitoj porodici, a Milenko je borac prve  kategorije iz Odbrambeno-otadžbinskog rata. Brojni dobri ljudi su se već organizovali, ali i brojne firme i udruženja, ne bi li pomogli porodici Stojić, materijalna šteta od požara je velika i jasno je da obnova kuće nije moguća, već samo izgradnja nove. Grad će stati uz porodicu Stojić i iz budžeta Grada će biti izdvojena finansijska sredstva za pomoć i podršku ovoj porodici preko Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, a Grad će pružiti podršku i u vidu kupovine građevinskog materijala za izgradnju nove kuće, poručio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Pored velike materijalne štete, u požaru je povrijeđen Milenkov sin, dvadesetdevetogodišnji Omiljen Stojić. On je pokušavajući da ugasi požar zadobio opekotine visokog stepena i teške povrede, zbog čega je preveden u Klinički centar Banjaluka.  – Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su se uključili u akciju pomoći, jer time svi zajedno pokazujemo solidarnost i humanost, posebno u vrijeme praznika. Kuću ćemo svi zajedno sagraditi i pružiti svaki vid podrške našim sugrađanima, kako bi Milenko i Omiljen nakon izlaska iz bolnice, imali dom dostojan za život čovjeka, oporavak i mogućnost za novi početak. Uvijek moramo biti tu jedni za druge i pomagati se, a Grad je tu da u svemu tome pruži najveću podršku, poručio je Petrović.

Izvor: Bijeljina danas

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube