Naslovna Svijet Pljačkaš upao s plastičnim pištoljem u restoran, gost ga ubio

Pljačkaš upao s plastičnim pištoljem u restoran, gost ga ubio

0

Policija u Teksasu je pokrenula opsežnu potragu za gostom restorana u Houstonu koji je ubio pljačkaša, a potom i pomogao drugim opljačkanim gostima da prikupe svoj novac. Incident je snimljen nadzornim kamerama unutar restorana Ranchito #4 Taquerija u jugozapadnom Houstonu, a na snimci je vidljivo da muškarac izvlači oružje i počinje pucati na pljačkaša.

Policija je kasnije otkrila da je pljačkaš u restoran upao s plastičnim pištoljem. Iz policije su u priopćenju za javnost naveli da nisu podignuli optužnicu protiv muškarca koji je ubio pljačkaša, ali ističu da žele razgovarati s njim o „njegovoj ulozi u pucnjavi“, piše Guardian.

Poručnik Wilkens je kazao da je osumnjičenik za pljačku bio u svojim 20-ima te je tokom pljačke nosio crnu skijašku masku i crne rukavice. Pljačkaš je pri ulasku u restoran uperio oružje prema gostima i zatražio njihove novčanike i novac. Na snimci je vidljivo da jedan od gostiju poseže za nečim, a zatim i izvlači oružje dok osumnjičenik hoda prema izlazu.

Gost je ispalio najmanje devet hitaca u pljačkaša te je napustio mjesto događaja prije dolaska policije. Pedro Lopez, vlasnik restorana, tvrdi da su on i njegovi zaposlenici još uvijek u šoku. Drugi gosti restorana također su napustili mjesto događaja prije dolaska policije, prenosi Index.hr.

Teksaški zakoni dopuštaju nekome da se brani ako smatra da mu je život u opasnosti, iako granica između samoodbrane i upotrebe nepotrebne sile može biti dosta nejasna.

Thomas Nixon, bivši policajac iz Houstona, a sada advokat, objasnio je za KPRC-TV da gost ima svoja prava prema teksaškom zakonu. „Osoba koju je upucao bila je u procesu počinjenja pljačke i stoga je njegova upotreba sile u odbrani sebe i nedužnih trećih osoba potpuno opravdana. Imao je razuman strah od ozbiljne tjelesne povrede ili smrti“, rekao je Nixon.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube