28.7 C
Banja Luka

Pljušte ostavke na Fakultetu, traži se smjena Ćeranića

Profesori tog fakulteta još 22. decembra su zvanično podnijeli zahtjev u kome traže da se 27. decembra održi sjednica Nastavno-naučnog vijeća fakulteta na kojoj bi se raspravljalo i glasalo o povjerenju dekana Predraga Ćeranića.

Nastavno osoblje Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci traži hitnu sjednicu Nastavno-naučnog vijeća fakulteta zbog novonastale situacije na toj visokoškolskoj ustanovi prouzrokovanoj neopozivim ostavkama rukovodnih ljudi.

Kako BN saznaje, neopozive ostavke na Fakultetu bezbjednosnih nauka podnijeli su prodekani Velibor Lalić i Žana Vručinić, kao i šefica katedre za master studije Dragana Vasiljević.

Profesori tog fakulteta su zvanično podnijeli zahtjev 22. decembra u kome traže da se 27. decembra održi sjednica Nastavno-naučnog vijeća fakulteta na kojoj bi se raspravljalo i glasalo o povjerenju dekana Predraga Ćeranića.

Na zahtjev, koji je nadležnim zvanično predat 22. decembra, potpise su stavili profesori Duško Vejnović, Dragomir Jovičić,  Velibor Lalić, Žana Vrućinić. Predrag Popović, Lazar Vulin, Gojko Šetka.

Kako tvrdi naš izvor, sjednica nije zakazana, jer to Ćeranić ignoriše.

Podsjetimo da je sud ranije ustanovio da Ćeranić ima sporan izbor u zvanje docenta i da je na nezakonit način imenovan za dekana Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Ćeranić, kao i rektor banjačućkog Univerziteta Radoslav Gajanin su odbacili sudsku odluku. Međutim, nezadovoljstvo među profesorima tog fakulteta je očito raslo i do kulminacije je došlo nakon ostavki rukovodnih ljudi u toj visoko obrazovnoj ustanovi.

(BN) Foto: Ilustracija/FBN

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here