Naslovna Najnovije Počela procedura za izbor delegata za Vijeće naroda

Počela procedura za izbor delegata za Vijeće naroda

0

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izrazio je zadovoljstvo jer u dobroj demokratskoj atmosferi sa puno uvažavanja danas u Banjaluci počela procedura za izbor delegata za Vijeće naroda srpske iz reda ostalih, reda Bošnjaka, Hrvata i Srba.

Stevandić očekuje da će danas biti završen najveći dio posla u vezi sa tim.

– Drago mi je što možemo konstatovati da je Narodna skupština Srpske kao i do sada najekspeditivnija i prva završava poslove oko predlaganja delegata za Vijeće naroda, a za koji dan i za Dom naroda BiH, kao što će prva izabrati novu Vladu Srpske – rekao je Stevandić novinarima.

Stevandić je nakon početka procedure izbora elektore za izbor delegata za klubove Hrvata, Bošnjaka, te Klub iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske, istakao značaj i da ove aktivnosti protiču u dobroj i demokratskoj atmosferi.

– Time šaljemo poruku da smo najstabilniji, najorganizovaniji, ali i najmirniji dio u BiH – rekao je Stevandić.

Kada je riječ o listama za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, on je naveo da su one upućene Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

– Mislim da tu nema ništa sporno, tako da očekujem da danas ili najkasnije sutra dobijemo ovjerene liste – rekao je Stevandić.

Predstavnici hrvatskog, bošnjačkog i ostalih naroda u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj danas će, u odvojenim procedurama izbora, u Narodnoj skupštini Srpske birati elektore za izbor delegata za klubove Hrvata, Bošnjaka, te Klub iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda Republike Srpske. Nakon izbora elektora biće objavljeno saopštenje.

(Srna Foto: Srna)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: