Naslovna Crna Hronika Počelo suđenje Arminu Berberoviću: Vozio drogiran i bez vozačke dozvole, pa usmrtio...

Počelo suđenje Arminu Berberoviću: Vozio drogiran i bez vozačke dozvole, pa usmrtio dvije doktorke

0

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je počelo suđenje Arminu Berberoviću koji se tereti da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule pješakinje, doktorice Azra Spahić i Alma Suljić.

Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo pročitali su optužnicu kojom terete Berberovića za krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja.

Berberoviću se stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Takođe je utvrđeno da je u krvi imao i drogu amfetamin. Vozio je 76 km/h na dionici na kojoj je ograničenje 50 km/h.

Armin Berberović je rekao da razumije optužnicu i nije imao komentara.

Tužilaštvo je najavilo iznošenje obimnih dokaza kao i svjedočenje policijskih službenika, svjedoka nesreće i vještaka.Planirano je i svjedočenje Edine Curić koja je povrijeđena u istoj saobraćajnoj nesreći kada su dvije doktorice poginule.

Naredno ročište zakazano je za 7. februar u 13 sati, prenosi N1.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube