Naslovna Najnovije Počinju razgovori o formiranju nove Vlade Srpske

Počinju razgovori o formiranju nove Vlade Srpske

0

Formiranje Vlade Republike Srpske glavna je tema današnjih konsultacija novoizabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predstavnika parlamentarnih stranaka.

Između ostalog, ranije je najavljeno da se od njih očekuje i da se izjasne da li će biti dio široke koalicije, radi obezbjeđivanja dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini.

Poziv je upućen svim liderima stranaka u Republici Srpskoj.

“Sve parlamentarne partije su pozvane, ko dođe, ja ću ih primiti, razgovarati sa njima, vidjeti šta su njihova politička gledanja na RS, oni koji ne dođu i njima hvala. Ko će doći, a ko neće doći, hoće li šepav, ovakav ili onakav, snažan ili nejak to je njihov problem”, poručio je Dodik.

Za sada je izvjesno da predstavnici SDS-a i PDP-a neće doći na današnje konsultacije.

Za SDS je to potvrdio šef Kluba poslanika te stranke u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica.

Kao razlog je naveo činjenicu da su već poznati i premijer i sastav Vlade, ali I da bi prisustvo konsultacijama “bilo ponižavajuće za SDS”.

I lider PDP-a, Branislav Borenović, smatra da prisutvo konultacijama nema smisla.

“Naš stav je poznat, nastavljamo osporavati izborne rezultate za predsjednika Republike Srpske jer smatramo da je na bazi izbornih neregularnosti”, izjavio je Borenović Srni.

I lider liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović je na novinarsko pitanje da li će se odazvati na Dodikov poziv za razgovore o formiranju buduće Vlade Republike Srpske, takođe odgovorio odrečno.

(BN/Buka  Foto: Vlada RS)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube