Naslovna Najnovije Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

Podrška Ljubiši Petroviću u borbi protiv mafijaške hobotnice koja želi zagospodariti Semberijom

0

Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali.

– Gradonačelnik Ljubiša Petrović i ja smo prije četiri godine zajedno ušli u političku arenu bez pravog političkog iskustva i goloruke, sa razbijenom stranačkom vojskom, nedovoljno poznatoj javnosti, građanima i medijima. Ti lokalni izbori 2020. godine nisu predstavljali samo borbu za opstanak Srpske demokratske stranke u drugom po veličini gradu u Republici Srpskoj, već i šansu da kao „nova lica u politici“ afirmišemo nove ideje i poštenje.

Ovo u otvorenom pismu građanima Bijeljine piše poslanica Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mirjana Orašanin.

Podsjeća da su tada ona i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tada 2020. godine bacili u lice rukavicu tadašnjoj političkoj praksi u kojoj pojedinac i mali krug dvorskih saradnika odlučuje o sudbini jednog grada i regije.

„Znali smo da Bijeljinu treba pozicionirati kao regionalni centar sa potencijalima za razvoj i investiranje, ulaganje u poduzetništvo i poljoprivredu, subvencijama za ranjive kategorije, bogatim kulturnim i društvenim životom, ubrzanom urbanizacijom i efikasnijim i transparentnim radom komunalnih poduzeća“, navodi ona i dodaje. :

„Da ne kažu da sami sebe hvalimo molim vas da pažljivo pročitate argumentovane izvještaje na linkovima koje su objavila udruženja građana u suradnji s medijima koji prate i izvještavaju o obećanjima gradonačelnika, realizaciji i projektima u toku – ISTINOMJER   -mjere za oporavak realnog sektora i pravljenje boljih uvjeti za poljoprivrednike,  besplatan prijevoz za đake , te  kvalitetnije uvjete za život u selima .

Pored navedenog gradonačelnik je, kako navodi Orašanin, sproveo i značajne odluke koje se odnose na pomoć penzionerima, obogatio je kulturni život grada, uveo nove zabavne sadržaje, a dio toga smo vidjeli i tijekom manifestacije „Zimski korzo“.

NEŠTO JAKO VAŽNO!

Orašanin dalje ukazuje da je Bijeljina prva lokalna jedinica u Republici Srpskoj, a jedna od rijetkih u Bosni i Hercegovini, u kojoj je nedjeljom proglašena za neradni dan.  

Ona priznaje da je njen pristup ovom pitanju bio drugačiji i da je glasala protiv te odluke u gradskoj skupštini, jer se zalagala kao ekonomista i privrednik za pojačane inspekcijske kontrole i naknade za rad nedjeljom.

„Kada sam gradonačelnik rekao da ćemo pored nezadovoljstva malih i srednjih poduzetnika i tržnih centara imati i lošije ekonomske rezultate pa čak i porast nezaposlenosti, podsjetio me je na obećanje da stvaramo grad po mjeri čovjeka i da prihvatimo punu odgovornost koju ova odluka nosi“, navela je. je.

Gradonačelnikova borba za dobrobit svih građana zasnovana je, prema njenom mišljenju, i na činjenici da je po profesiji ljekar. Ubijeđena je da bi sa jednakom predanošću liječio svakog pacijenta bez obzira na porijeklo, status, vjersko ili nacionalno opredjeljenje.

„Bila sam ponosna kada je gradonačelnik srdačno i domaćinski otvarao vrata našeg grada gostima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, inostranstva, naše dijaspore – diplomatima, ekonomistima, predstavnicima udruženja, vjerskim poglavarima. Bijeljina se zbog toga po dobru poznaje, a predstavlja je čovjek koji se ne odriče srpskog identiteta, ali koji zna kako da gradi mostove među ljudima, gradovima i državama“, konstatuje ona u otvorenom pismu, upućenom sugrađanima Bijeljine.

Kaže da politički protivnici zamjeraju gradonačelnika da se, za njihov ukus, previše često obraća građanima putem društvenih mreža.

“Oni valjda zaboravljaju da mi, koji nismo na vlasti u Republici Srpskoj, nemamo šanse da gostujemo u medijima osim na BN televiziji. Zbog toga se na društvenim mrežama redovno čuje glas gradonačelnika i vide fotografije sa događaja na kojima je prisutan”, smatra ona i dodaje. da je mišljenja da je opozicija ona,

Prema njenim riječima, gradonačelnik je, kao svaki mlad, misleći i obrazovan čovjek, imao potrebu ukazati na činjenicu da smo kao društvo na vrhu ljestvice lošim pojavama: inflacija, korupcija, odliv stanovnika, ekologija. Neki analitičari tvrde da to nije njegova uloga, već samo događanja na lokalnoj razini.

„Mi znamo da se on sa jednakom posvećenošću i dosljednošću bori protiv svih negativnih pojava u našem gradu, baš kao iu društvu u kojem živimo iu tome i jeste njegova veličina i snaga“. 

Zbog toga, kaže ona, ova borba između „Davida i Golijata“ traje od početka mandata.

SEMBERCI SE NEĆE ODREĆI GRADONAČELNIKA

“Gradonačelnik je dokazao da je i bez skupštinske većine, u složenim i teškim uvjetima, ipak moguće raditi više, bolje i drugačije od političke konkurencije”, navela je Orašanin i naglasila da građani vjeruju gradonačelniku jer znaju da nije čovjek koji će ih ispraznim frazama udaljiti. od realnosti i boljeg života, a sebe zaštititi i osigurati kao bijelog medvjeda.

Navodeći da Ljubiša Petrović ima njenu podršku, ona je uvjerena da se opozicija gradonačelnika, koji vladajuću garnituru pokreće, ne može završiti u njihovu korist.

„Semberci se neće odreći gradonačelnika koji ima integritet, slobodu da odlučuje o bitnim pitanjima, usađene moralne vrijednosti i koji ni po koju cijenu ne želi da radi protiv interesa građana koji su ga izabrali. Gradonačelnik Ljubiša Petrović ima moju podršku kao i uvijek do sada, a siguran sam i veliku i iskrenu podršku naših sugrađana. Da završim riječima koje i on često pominje – Neka bude borba neprestana, do konačne pobjede!“

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube