Naslovna Izdvajamo Podržaćemo još snažnije KK Radnik i sport

Podržaćemo još snažnije KK Radnik i sport

SDS Bijeljina Ljubiša Petrović

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je prijem za rukovodstvo i igrače Košarkaškog kluba “Radnik iz Bijeljine”, koji su novi šampioni Republike Srpske. Košarkaši “Radnika” ostvarili su i plasman u Premijer ligu. “Gradska uprava ostaje pri zadatku da još snažnije podrži sport i KK “Radnik”, boreći se zajedno sa njima za svaku loptu i svaki poen”, poručio Petrović.

Košarkaši bijeljinskog “Radnika” osvojili su titulu šampiona Republike Srpske nakon što su u petoj odlučujućoj utakmici savladali “Drinu” iz Zvornika. Time su svom klubu na najljepši način čestitali 60 godina postojanja. Đorđe Mičić, košarkaš “Radnika”, kaže da su igrači psihički pali poslije treće utakmice, ali da su uspjeli da se vrate.

“Nakon velikog broja međusobnih, ali i razgovora sa trenerom uspjeli smo da stanemo na noge, da se vratimo fizički i psihički. Uspjeli smo da podignemo energiju i vratimo brejk u Zvorniku. To nam je podiglo moral i mislim da je ova peta utakmica bila najlakša od svih”, objašnjava Mičić.

Uprkos pauzama izazvanim pandemijom virusa korona i povreda ključnih igrača, klub je ostvario i cilj da se vrati u društvo najboljih-Premijer ligu. “To smo shvatili kao veliko iskušenje koje jedan prvak treba da prođe”, kaže trener Vladimir Radovanović.

“Mislim da smo dobro odgovorili na sve te izazove. Na kraju smo ispunili svoj cilj i plasirali se elitni rang takmičenja”, ističe Radovanović.

Predsjednik KK “Radnik” Mladen Petrović kaže da Bijeljina zaslužuje da ima premijerligaša, te da je to stvar prestiža i veliki plus imidžu grada.

“Mi nećemo odustati od toga da Bijeljinu prikažemo u najboljem košarkaškom svjetlu i
na polju na kojem do sada možda nismo bili maksimalno dominantni”, ističe predsjednik Kluba.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović poručio je da se u Bijeljini igra najkvalitetnija košarka i da zbog toga ostaje opredjeljenje da Bijeljina bude grad košarke.

“Gradska uprava ostaje pri zadatku da još snažnije podrži sport i KK “Radnik”, boreći se zajedno sa njima za svaku loptu i svaki poen”.

KK Radnik do sada je četiri puta osvajao titulu prvaka Republike Srpske, a posljednja osvojena je peta po redu.

(BN)