16.9 C
Banja Luka

Policija Crne Gore: U toku je obračun kriminalnih grupa

Sumnja se da je eksplozivna naprava od čije detonacije su jutros na Cetinju poginula dva, a povrijeđena tri lica, aktivirana daljinskim, saopšteno je iz crnogorske policije.

Od eksplozije kod Sportskog centra na Cetinju poginuli su Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, doj su povrijeđenio Tanasije Jovanović, Desanka Vujović i Mihailo Borozan.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Aleksandar Radović izjavio je da je u toku obračun kriminalnih grupa, te da su imali operativne podatke da do ovoga može doći.

On je naveo da je ovo crvena linija, te da Crna Gora ne smije da dozvoli nijednu slučajnu žrtvu.

„Dužni smo da se suprostavimo svakom obliku kriminala. Neće biti laka borba, ali pobijediće država, a ne kriminal“, poručio je Radović.

Vršilac dužnosti pomoćnika Uprave policije za borbu protiv kriminala i korupcije Lazar Šćepanović rekao je da je jutros izvršeno teško krivično djelo teško ubistvo.

„Lica koja su učestvovala u planiranju ovog djela pratila su navike oštećenih i koristili prednost u odnosu na njihova specijalna vozila tako što su pokušali da se zaštite od suprotstavljenih kriminalnih grupa“, naveo je Šćepanović.

On je rekao da su u toku pretresi, a da će nakon vještačenja imati više rezultata.

Viši državni tužilac Danka Ivanović Đerić rekla je da su izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet vještačenja, te da je naložena i obdukcija tijela stradalih.

„Od policije očekujem da u saradnji što prije dođemo do izvršilaca“, naglasila je Đerićeva.

(Srna)  Foto: Vijesti.me

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here