Naslovna Najnovije Policija u Prištini: Kažnjavanje zbog tablica od 22. novembra

Policija u Prištini: Kažnjavanje zbog tablica od 22. novembra

0
Kažnjavanje vlasnika vozila srpskih registarskih oznaka početnih slova gradova na Kosovu i Metohiji sa 150 evra, počeće od 22. novembra, najavili su iz direkcije policije u Prištini.

Izricanje opomene će se nastaviti i 21. novembra, navodi se u saopštenju policije.

„Nakon ovog datuma od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa ovakvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi sa sprovođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi“, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije dodaju da u skladu sa operativnim planovima, nastavljaju angažovanje odluke kojom je predviđeno da od 1. novembra 2022. godine, vlasnicima vozila koji upravljaju vozilima sa srpskim tablicama početnih slova gradova na KiM, bude izrečena opomena, uz uputstvo da se obrate u Centru za registraciju vozila i promene tablice lokalnim.

Do danas je izrečeno oko 1.740 opomena.

Kako je prvobitno najavio MUP u Prištini, kažnjavanje vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne 21. novembra.

Za sutra je u Briselu zakazan sastanak predsjednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Predsednik Vučić poručio je da nije optimista i da ne misli da će doći do nekog dogovora, ali da ne želi nekome da omogući da kaže da Srbija nije htela da učestvuje u razgovorima.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube