Naslovna Izdvajamo Politička trvenja nastavljaju se i u ovoj godini

Politička trvenja nastavljaju se i u ovoj godini

0

Prošla godina u Bosni i Hercegovini je obilježena političkim krizama, koje su kulminirale nakon nametanja „Inckovog zakona“ o kažnjavanju negiranja genocida. Međutin, ni nakon novogodišnjih praznika političke tenzije ne prestaju, nego su dobile na intenzitetu. Mnogi pitaju da li će u ovoj godini doći do smirivana ili možda još većeg zaoštravanja odnosa u Bosni i Hercegovini?

Političke razmirice i krize iz 2021, ne jenjavaju ni u ovoj godini, pa se u javnosti najčešće postavlja pitanje: da li će stanovništvo i u ovoj godini biti svakodnevno opterećeno novim političkim prepucavanjima pa čak i najavama sukoba?

Većina građana ne smatra da ćemo u ovoj godini dočekati bolje odnose na političkoj sceni. Krize će, kažu biti, a smirivanja tenzija ne očekuju.

Oni koji prate politička dešavanja kažu da je 2021. godina završila u veoma teškoj političkoj atmosferi, možda i najtežoj u od potpisivanja Detonskog sporazuma.

Kada je u pitanju ova godina, politička analitičarka Tanja Topić ,kao i većina građana, ne očekuje raspetljavanje političkih kriza, jer svim institucijama upravljaju isti oni  koji su  u 2021. godini izazivali krize i konflikte.

Ovakva atmosfera će, smatraju politikolozi, trajati do izbora koji se održavaju na jesen ove godine, jer u predizbornom periodu krize imaju najveću mogućnost upotrebe za dnevno-političke ciljeve.

Sve ovo pokazuje, kažu naši sagovornici, da će političkih prepucavanja biti sve do izbora, dok svakodnevni životni problemi sa kojima se suočavaju građani Republike Srpske neće nestati ni u ovoj godini.

(BN Foto: Arhiv)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: