Naslovna Najnovije Pored odbornika, poslušnost Banjcu otkazali i poslanici

Pored odbornika, poslušnost Banjcu otkazali i poslanici

Bivši poslanik DNS-a Darko Banjac danas je ostao bez podrške odbornika, koji su sa SNSD-om činili većinu u Kozarskoj Dubici, ali i bez dvojice poslanika u Narodnoj skupštini Željka Babića i Dragana Galića. Razlog isti, obećanje nije ispunio.

Kako saznaje BN, Babić i Galić, koji su mandate dobili na listi SDS i PDP, priključili su se stranci koju je nedavno formirao Darko Banjac uz pomoć lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Banjac je trebalo da u novu partiju privuče članove bivše stranke DNS-a, nakon što su napustili vlast i otišli u opoziciju.

Tako mu je pošlo za rukom da u Kozarskoj Dubici privuče nekoliko odbornika, koji su mu danas otkazali poslušnost, a identično je i sa Babićem i Galićem

Razlog otkazivanja poslušnosti je što nije ispunio obećanja na koja se obavezao kada je u novu stranku privlačio odbornike i poslanike drugih stranaka.

Kako nezvanično saznajemo, Draganu Galiću, bivšem poslaniku PDP-a je obećano mjesto u Fabrici glinice u Zvorniku u upravnim strukturama te firme ako pređe u Banjčevu stranku u nastanku. Babiću, je kako je tvrdio, obećano mjesto u Putevima RS ako napusti SDS.

Hoće li mu u pomoć priteći „šef“, kako zove i na koga se često poziva, Milorad Dodik ostaje da se vidi.

(BN)