Naslovna Najnovije Poskupljenja u RS zbog povećanja minimalca

Poskupljenja u RS zbog povećanja minimalca

0

Boravak u velikom broju privatnih vrtića u Banjaluci ponovo je poskupio ove godine, što je naljutilo roditelje, koji kažu da im se više i ne isplati raditi, jer za dvoje djece moraju da plate više od 600 KM.

Oko 2.000 mališana iz Banjaluke ne može da se upiše u državne vrtiće, zbog čega roditelji moraju da ih upisuju u privatne.

Banjalučanka, čija djeca idu u privatni vrtić, ističe da su mnogo razočarani u to što je on ponovo poskupio.

Treće poskupljenje
Kaže da su digli cijenu za 40 KM, a da će početkom februara, ta cijena otići za dodatnih 30 KM, što je, kada se sve sabere, 70 KM za samo tri mjeseca.

– To je na dva djeteta skoro 140 KM. Sada ću plaćati 620 KM za dvoje djece, dok za jedno vrtić košta 350 KM.  Svi smo svjesni kakvo je vrijeme, porast minimalca i slično, ali to je treće podizanje cijene u godinu dana kada nam je odobrena subvencija. Inflacija utiče na sve i sigurna sam da poslodavci ne dižu plate tri puta u jednoj godini – istakla je ona.

Otac djevojčice koja ide u privatni vrtić takođe za Srpskainfo ističe da mu skoro pola plate ode dok riješi plaćanje privatnog vrtića i da ne vidi opravdanost u konstantnom poskupljivanju.

– Novo poskupljenje je stvarno bezobrazluk. Ne razumijem da neko preko noći samo podigne cijenu, kao da smo ne znam šta. Da li su ti u privatnom vrtiću svjesni činjenice da ako se mi pobunimo, da oni neće moći ni raditi jer neće biti više djece koja će im boraviti u vrtiću – istakao je ljutito ovaj Banjalučanin.

(Srpskainfo) Foto:Fena

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube