Naslovna Najnovije Potjera za vozačem – pokosio policajca (20) i pobjegao

Potjera za vozačem – pokosio policajca (20) i pobjegao

0

Mladi policajac (20) teško je povrijeđen kada je na njega u Splitu automobilom naletio Ivan Božić (29), a potom pobjegao.

Idalje traje potraga za napadačem, dijelovi Solina, Klisa i Dugopolja su blokirani. Splitom odjekuju sirene.

Policija je dobila dojavu da je Božić bio u krugu splitske bolnice.

Teško povrijeđeni 20-godišnji policajac nalazi se i dalje na Jedinici intenzivnog liječenja KBC Split i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, prenosi Slobodna Dalmacija.

On je pri svijesti, komunikativan je i pretpostavke za njegov oporavak su optimistične, prenosi Jutarnji list.

Policajac je zadobio frakturu rebara sa frakturom lopatice desne strane i hematopneumotoraksom (pleuralni izliv uz prisustvo vazduha) nakon što je na njega automobilom naletio 29-godišnji Ivan Božić, za kojem se intenzivno traga.

Odmah po prijemu u bolnicu, policajcu je drenirana desna strana grudi i kako se saznaje policajac je u trenutku pisanja teksta disao spontano, bez mehaničke potpore (respirator) i kardiocirkulacijski je bio stabilan.

Prema nezvaničnoj informaciji, teško povrijeđeni policajac je u razgovoru sa medicinskim osobljem rekao, kako je njegova procjena da je vozač “golfa” vozio brzinom od najmanje 70 kilometara na sat i kako uopšte nije pokušao da stane, već da je samo udario u njega, oborio ga i pobjegao.

Čitaoci Jutarnjeg lista javljaju da je faktički cijeli Solin blokiran, a potraga se sigurno neće okončati dok se osumnjičeni Božić ne privede, a tako nešto najavio je i ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović.

Policija je, kako nezvanično saznaje Slobodna Dalmacija, dobila i dojavu da se napadač nalazi u splitskoj bolnici. Građani javljaju da su Firule pune “obične” i specijalne policije. Neki izvori navode da je Božić bio u krugu bolnice, ali zvanične potvrde nema.

(Agencije  FOTO: MUP HR / PU SPLITSKODALMATINSKA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube