21.7 C
Banja Luka

Potreban kompromis među opozicionim strankama Srpske

„Vi imate DNS, koji ima svoj stav. Imate PDP, koji smatra da treba sa kandidatom izaći ranije. Imate dio SDS-a koji kaže: „U redu“. Evo Miličević je dao izjavu da on vidi svoje viđenje da s kandidatima treba ići u aprilu. Ne mogu da kritikujem Miličevića što možda misli drugačije od mene ili da kažem što je DNS izašao sa svojim konceptom.“

Ovo je izjavio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković (PDP), komentarišući trebutna dešavanja u opociji.

Očekujem, kaže on, da će lideri naših stranaka odrediti koja je to najbolja politička platforma, a moja dužnost je da poštujem stavove PDP-a, kojoj pripadam i u čijem Predsjedništvu se nalazim.

„Mi negdje cijenimo da bi možda sjednica Predsjedništva po tim pitanjima mogla biti naredne sedmice, prije Nove godine, gdje bi PDP možda izašao sa određenim stavovima i pogledima. Ja podržavam i razumijem stavove i DNS-a I SPS-a i stavove Liste za pravdu i red, razumijem i pogled SDS-a i gospodina Šarovića i Miličevića“, kaže Stanivuković.

Smatram, kaže on, da će se naša mudrost nalaziti u tome ukoliko za sve te različite stavove nađete tačkupresijecanja. Ko se bavi ozbiljno politikom i hoće da bude lider određenih promjena, dakle, mora biti tačka presijecanja.

„Ona nije da je sve po mom, ali nije da je sve po vašem. Tačka presijecanja nije da je sve po DNS-u, ali nije da je sve po PDP-u, ali nije ni da je sve po SDS-u“, naglašava on.

Dakle, negdje kad nađemo tu sredinu i ako bude mudrosti i političke želje da se ta tačka nađe, moguće da se dođe do pobjede i promijena, ističe prvi čovjek Banjaluke.

„Ja u tom vidim da je politika sabiranje. Treba da saberete i skupštinsku većinu i podršku svih kandidata, tako da ja to tako gledam“ zaključio je Stanivuković.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here