Naslovna Najnovije Potvrđena optužnica protiv Lukača: Stanivukoviću zaprijetio “još jednom, majmune”, pa ga udario...

Potvrđena optužnica protiv Lukača: Stanivukoviću zaprijetio “još jednom, majmune”, pa ga udario šakom

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti i tjelesna povreda na štetu tadašnjeg poslanika Narodne skupštine RS Draška Stanivukovića (PDP).

U optužnici se navodi da se 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, u zgradi Narodne skupštine Republike Srpske, održavala deveta posebna sjednica, a koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS-Plus i BN TV.

U toku sjednice je tadašnji poslanik Stanivuković, a aktuelni gradonačelnik Banjaluke, predsjedniku Vlade RS dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je on polomio i bacio na pod.

“Oštećenom je uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo, na način da mu se prijetećim tonom obratio riječima: ‘I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas’, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj ugroženosti i straha za sopstveni život”, stoji u optužnici.

Dodaje se da je Lukač zatim je više puta pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

“Kada mu je oštećeni prišao, uputio mu je riječi: ‘Još jednom, još jednom, majmune’, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica. Na taj način mu je nanio tjelesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Mondo