Naslovna Crna Hronika Povjerljiv dokument OBA-e kod Cvijetića, pritvor uhapšenima

Povjerljiv dokument OBA-e kod Cvijetića, pritvor uhapšenima

0

Povjerljiv dokument Obavještajno bezbjednosne agencije o kriminalnim organizacijama Balkana pronađen je kod Bojana Cvijetića koji je uhapšen u akciji ‘’Transporter’’. U pitanju je, kako saznajemo, obavještajna informacija iz 2018. o imenima kriminalaca i njihovim djelima, što su dokumentovale i ostale službe. Te informacije su iz OBA-e završile kod Cvijetića i, možda, kod još nekoga. Ovo veliki šamar OBA-i, radu te Agencije i pojedincima koji su tamo zaposleni.

Posebna istraga će da utvrdi kako je taj dokument sa oznakom ‘’povjerljivo’’ došao do čovjeka za koga se sumnja da je vođa grupe koja se bavila švercom droge. Danas je ova informacija posebno ‘’odjeknula’’ na ročištu za određivanje pritvora šestorici uhapšenih, saznaje ATV.

Sud je prihvatio prijedlog Tužilaštva pa će Bojan Cvijetić, Mladen Milovanović, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević iza rešetaka. Jedan od ključnih ‘’igrača’’, Petar Dukić, je u bjekstvu. Pritvor uhapšenima je određen zbog mogućnosti bjekstva i opasnosti da bi boravkom na ometali istragu, prikrivali dokaze, vršili uticaj na svjedoke ili saučesnike, ponovili krivično djelo ili dovršili započeto.

Tužilac Dubravko Čampara na ročištu je, kako saznajemo, rekao da je, osim 300 kilograma skanka i skupocjenih vozila, zaplijenjena velika suma novca i više od 50 kilograma kokaina. Plan je bio da se nevjerovatnih pet tona droge prebaci u Evropu.

Cvijetić je, čulo se na ročištu, bio u vrhu međunarodne kriminalne organizacije koja je, preko narko kartela iz Južne Amerike nabavljala tone kokaina za BiH. Za sarajevsku distribuciju bio je zadužen Aleksandar Nikolić.

ATV saznaje i da su Banjalučani koji su ‘’pali’’ imali značajnu ulogu u odlično organizovanom švercu. Sa Petrom Dukićem, koji je u bjekstvu, sarađivao je Ekrem Bajrami iz Albanije.

Radili su tako što su skupocjena vozila izvozili u Crnu Goru i koristili ih kao polog za kupovinu droge u toj zemlji i Albaniji. Droga je skladištena u halama firmi u kojima su poslovali Cvijetić i Dukić a koje su im bile paravan za ono što su radili. Kilogram se prodavao za 35 hiljada do 38 hiljada evra.

ATV

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube