Naslovna Najnovije Poznati trgovački lanac „Lidl“ cilja lokaciju u Banjaluci

Poznati trgovački lanac „Lidl“ cilja lokaciju u Banjaluci

0

Poznati njemački trgovački lanac „Lidl“ još traži lokaciju na kojoj će biti njihov prodajni objekat u Banjaluci, potvrdili su izvori „Nezavisnih novina“.

Naši sagovornici ističu da su u potrazi za oko 10.000 metara kvadratnih zemljišta, na kojem bi, po svemu sudeći, gradili objekat.

„Zainteresovani su za neku od lokacija na izlazu iz Banjaluke, odnosno na ulazu u ovaj grad, a treba im, dakle, veća površina, kako bi uz objekat imali i prostor za parking“, ističe sagovornik „Nezavisnih“.

Prema riječima našeg izvora, ako predstavnici „Lidla“ uskoro pronađu zemljište koje bi im odgovaralo, gradnja objekta bi mogla početi na proljeće iduće godine.

„Koliko će sama gradnja trajati, teško je reći, sve zavisi od više faktora, mada nije isključeno da bi objekat mogao biti završen do kraja te godine“, rekao je izvor „Nezavisnih novina“.

Inače, prema pisanju portala Akta, „Lidl“ je već registrovao poslovnice u Banjaluci, u Ulici Sime Šolaje 1a, te Brčkom, na Bulevaru mira 22.

Prema podacima istog izvora, potencijalne lokacije ovog njemačkog giganta u Sarajevu su Hadžići, Nedžarići,  gdje se trenutno nalazi ruševni objekat Doma penzionera, te lokacija na potezu Bojnik – Butila.

Kako se dodaje, ono što je sada zvanično jeste da je „Lidl BiH“ d.o.o. registrovan na adresi Maglajska 1 u sarajevskoj opštini Centar.

Osnivač je njemački „W E-International Zweite GmbH“, a kapital „Lidla BiH“ nešto je manji od milion KM.

(Nezavisne)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube