Naslovna Najnovije Prazna obećanja vlasti SNSD-a u Višegradu

Prazna obećanja vlasti SNSD-a u Višegradu

Odbornici skupštinske većine koju čini osam stranaka podsjećaju da je vlast opštine Višegrad u prethodnom mandatu zadužila ovu lokanu zajednicu za dva miliona konvertibilnih marka za infrastrukturne projekte od kojih neki nisu nikako ili su djelimično realizovani ističući primjer kotlovnice za naselje od 180 stanova na Bikavcu.

“Ovdje na Bikavcu u okviru drugog kredita koji je bio u 2019. godini donesena je odluka da se uloži 485.000 КM za realizaciju projekta grijanja devet stambenih zgrada . U martu prošle godine realizovana su četiri projekta i ovdje je kao u nekim prethodnim cijepana javna nabavka, što je nezakonito, jer su se samo dva odnosila na Bikavac za šta je trebalo izdvojiti 11.000 КM”, ističe odbornik Pokreta za Višegrad Mile Lakić.

On dodaje da do sada što se centralnog grijanja tiče na Bikavcu nije ništa preduzeto da se izgradi osim projektne dokumentacije.

“Ovdje je očito bio cilj da se uradi samo projektna dokumentacija a mnogi stanovnici ovih zgrada su nam rekli da su pripreme za taj projekat radili zaposleni iz firme čiji je vlasnik načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević”, dodaje Lakić.

Što se drugih projekta tiči ni u prošlom sazivu odbornicima na sjednicama Skupštine opštine nije nikad podnešen izvještaj o potrošenim sredstvima za izgradnju trotoara i rekonstrukciju glavne ulice  niti izvještaj o javnim nabavkama, tvrdi odbornik u prošlom i ovom sazivu Skupštine opštine Zoran Papić.

“Znači riječ je o kreditu od dva miliona konvertibilnih maraka koji je 2019. godine podignut za izgradnju infrastrukturnih objekata a jedan od njih bio je rekonstukcija glavne ulice u Višegradu. Za tu namjenu je odvojeno 250.000 КM  s tim da se srede trotoari u glavnoj i nekim sporednim ulicama. Nažalost urađeni su samo trotoari i to presvučeni asfaltom kao prije mnogo godina kao i ivičnjaci. Doduše načelnik je do novokupljenog stana sredio prilaze sa glavne ulice i kilometar asvalta do vikendice na planini Sjemeć”, naveo je Papić.

Odgovor na pitanje zašto kotlovnica nije urađena zatražili smo od načelnika opštine Mladena Đurevića ali povratne informacije nije  bilo.

Opštinska vlast je u prošlom mandatu zadužila opštinu sa sedam miliona КM sa kamatama.

BN TV