28.7 C
Banja Luka

Predao se poznati kriminalac: Osumnjičeni za drogu i ubistvo iza rešetaka

Mile Rosić uz Bijeljine, osumnjičeni da je bio na čelu kriminalne grupe koja se bavi trgovinom drogom, juče se predao policiji, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.Rosić je izbjegao hapšenje u policijskoj akciji “Titan” koja je izvedena sredinom aprila ove godina.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da mu je u međuvremenu određen i pritvor.Akcijom “Titan” razbijene su dvije velike kriminalne grupe koje su djelovala na području Bijeljine, ali i drugih gradova.

Tom  prilikom oduzeto je više od 20.000 KM, oko 19.000 evra, 5.000 švajcarski franaka, veći broj mobilnih telefona, sistemi za video nadzor i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Na čelu jedne grupe bio je Željko Radovanović zvani Krečo, dok je drugu grupu predvodio Mile Rosić.

– Do hapšenja osumnjčenih došlo je dekodiranjem aplikacije „Skaj“, gdje su inspektori pronašli brojne dokaze koji ovu grupu povezuju sa krivičnim djelima koje su činili. Među uhapšenim je i sudija Osnovnog suda Republike Srpske Jovan Savić – rekao je ranije za Srpskainfo izvor iz istrage.

Rosiću se već godinama sudi za ubistvo Siniše Glamočanina u Bijeljini. Ubistvo se dogodilo 20. jula 2016. godine u blizini Rosićeve kuće u Bijeljini. Glamočanin je pogođen sa više hitaca iz pištolja, a tokom suđenja odbrana je tvrdila da se radilo o nužnoj odbrani.

Okružni sud u Bijeljini je izrekao prvostepenu presudu po kojoj je Rosić osuđen na 11 godina zatvora.

Vrhovni sud Republike Srpske je, ubrzo, ukinuo ovu presudu i naložio ponovni postupak. Nakon ponovljenog suđenja, Rosić je osuđen na šest godina zatvora. Međutim, u aprilu prošle godine Vrhovni sud Republike Srpske je ukinuo i ovu presudu.

(Srpska info)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here