Naslovna Najnovije Predložen pritvor direktoru ŠG „Borja“ Nenadu Dušaniću

Predložen pritvor direktoru ŠG „Borja“ Nenadu Dušaniću

0

Republičko tužilaštvo predložilo je da bude određen pritvor direktoru šumskog gazdinstva „Borja“ Teslić Nenadu Dušaniću, koji je uhapšen zbog sumnje da je primio mito.

-Dušanić je osumnjičen da je u četvrtak, 6. jula, u svojoj kancelariji u prostorijama šumskog gazdinstva, kao službeno lice, od direktora privrednog društva iz Teslića, prilikom razgovora o poslovnim odnosima tog društva i šumskog gazdinstva, a u vezi sa nabavkom trupaca za dalju obradu i održavanjem šumskih puteva, zahtijevao i primio 5.000 KM da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši službenu radnju koju ne bi smio izvršiti – saopšteno je iz Tužilaštva.

Republički javni tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora za Dušanića sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci uputilo je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Dušanića su uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

(Srna) Foto: Schreenshot

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube