Naslovna Republika Srpska Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Miladina Stanića

Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Miladina Stanića

0

BANJALUKA – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je da se Petru Staniću (69), osumnjičenom za napad na poslanika u Narodnoj Skupštini Miladina Stanića, odredi pritvor, o čemu će odlučiti sudija za prethodni postupak Okružnog suda Banjaluka.

Iz Tužilaštva su naveli da se on sumnjiči za krivična djela Ubistvo u pokušaju, Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

„Osumnjičeni je dana 31.07.2021.godine, oko 16.55. časova, u mjestu Kremna, zaseok Piplići, opština Prnjavor,  pucao iz vatrenog oružja-pištolja u namjeri da liši života  oštećenog M.S. Tom prilikom oštećeni je zadobio  tjelesnu povredu. Osumnjičeni je neovlašteno na javnom mjestu nosio vatreno oružje,  za koje nema oružni list odnosno,  dozvolu za držanje“, ističe se u saopštenju OJT Banjaluka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog  postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: