26.7 C
Banja Luka

Predložen pritvor za šeficu UIO Jelenu Majstorović i druge

U akciji naziva „Brend IV“ koju su proveli policijski službenici Agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) na području Banjaluke, među šestero uhapšenih bila je i Jelena Majstorović, šefica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaje u Regionalnom centru Uprave za indirektno oporezivanje BiH te je za troje njih predložen pritvor.

Nakon što je u prisustvu advokata ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za trojicu osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji SIPA-e, na području Banja Luke, Gradiške i Prnjavora“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
Dodaju da je pritvor predložen za osumnjičene:

–  Majstorović Jelenu, rođenu 1978. godine u Prnjavoru,

– Popović Radenka, rođenog 1967. godine u Prijedoru, i

– Savić Stevu, rođenog 1983. godine u Banjaluci.

Prijedlog pritvora upućen je, kako se kaže, zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Iz Tužilaštva navode da su osumnjičeni pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja..

„U odnosu na navedene osumnjičene, za još troje uhapšenih biće predložene mjere zabrane. Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, gdje se očekuje zakazivanje ročišta po prijedlogu tužilaštva“, kaže se u saopštenju.

(BN   Foto:Facebook)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here