Naslovna Izdvajamo Predmet Dragičević će danas biti dostavljen Tužilaštvu BiH

Predmet Dragičević će danas biti dostavljen Tužilaštvu BiH

0

Portalu Gerila je potvrđeno iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva da će predmet Dragičević danas biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Ranije danas je i neformalna grupa građana Pravda za Davida održala proteste ispred banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva upravo zbog nedostavljanja predmeta Dragičević Tužilaštvu BiH, iako je to traženo od strane Tužilaštva BiH. U najavi protesta, iz grupe Pravda za Davida su naglasili da, koliko je njima poznato, Okružno tužilaštvo još uvijek predmet nije dostavilo na uvid.

Okupljenim građanima se obratio Ozren Perduv iz PzD koji je najavio svakodnevne polučasovne proteste na istom mjestu, sve dok Okružno javno tužilaštvo ne preda Tužilaštvu BiH dokumentaciju vezanu za ubistvo Davida Dragičevića.

“Više nije pitanje ko je ubio Davida Dragičevića, već ko je zataškavao to ubistvo. Kad saznamo ko je zataškavao ubistvo, znaćemo i ko je ubio Davida, a Okružnom javnom tužilaštvu ne možemo vjerovati”, istakao je Perduv.

Tužilatvo BiH je 22.februara ove godine zatražilo 22. februara dostavljanje predmeta a koje se tiče neriješenog slučaja stradanja Davida Dragičevića.

GERILA.info

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: