Naslovna Najnovije Predsjednik biračkog odbora iz sela Jelene Trivić: Bio sam umoran, upisao sam...

Predsjednik biračkog odbora iz sela Jelene Trivić: Bio sam umoran, upisao sam joj tri nule a njene glasove Kaliniću

0

Ekipa BN Televizije posjetila je selo Krajišnik kod Gradiške,  u kojem po podacima dostavljenim Centralnoj izbornoj komisiji, kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić nije osvojila ni jedan glas.

Selo Krajišnik, udaljeno desetak kilometara od Gradiške. Rodno mjesto majke Jelene Trivić. Sa ovog biračkog mjesta koje nosi broj 10, dostavljeni su podaci Centralnoj izbornoj komisiji prema kojima je Milorad Dodik, kandidat SNSD-a osvojio 141 glas, Zoran Kalinić kandidat stranke Naša priča RS – 137, a Jelena Trivić niti jedan glas.

Predsjednik Biračkog odbora Stevan Gutić priznaje da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u, ne odgovaraju istini. Pravda to kasnim večernjim satima i umorom.

“Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo 137 glasova a Jeleni sam stavio tri nule”, objašnjava Stevan.

Na pitanje da li zna da se radi o krivičnom djelu, Stevan priznaje da je svjestan, ali da u dogovoru sa Izbornom komisijom podatke nije mijenjao, jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti.

Sličan slučaj desio se i u Čelincu gdje Jelena Trivić ima 0 glasova dok je malo poznati Zoran Kalinić dobio 204 glasa ili 30 glasova manje od Dodika.

BN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube