Naslovna Najnovije Prema Ostrogu krenuo 31 poklonik

Prema Ostrogu krenuo 31 poklonik

0

Hodočasnici, njih 31, krenuli su jutros pješice sa Sokoca ka manastiru Ostrog, a put od 230 kilometara planiraju da pređu za šest dana kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, uoči velikog praznika posvećenog ovom svetitelju.

Potpredsjednik Udruženja građana „Sveti Vasilije Ostroški“ Mladen Cvijetić rekao je Srni da je u grupi hodočasnika 15 žena i 16 muškaraca, te da su se ove godine Sokočanima pridružili mladi iz Rogatice, Han Pijeska, Pala, Mokrog, Istočnog Novog Sarajeva, Foče i Bijeljine.

On je naveo da je to 13. hodočašće ka manastiru Ostrog, gdje će se pokloniti moštima velikog svetitelja povodom 12. maja, praznika Svetog Vasilija Ostroškog.

Cvijetić je istakao da su krenuli nakon jutarnje molitve, uz blagoslov sveštenika crkve Romanijska Lazarica, te da će pješke proći kroz Rogaticu, Foču, Plužine, Nikšić, a u manastir Ostrog stići na praznično večernje 11. maja.

Sokočanin Milanko Krstajić već petu godinu, kako je rekao Srni, hodočasti Svetom Vasiliju Ostoškom i svaki put do sada bio je barjaktar, što za njega predstavlja dodatni ponos i čast, dok je Rogatičaninu Milošu Neškoviću ovo četvrto hodočašće.

Prvi put na hodočašće krenuli su Jovana Anđelić iz Bijeljine, te Stevan Rajić i srednjoškolka Danijela Dubočanin sa Sokoca, koji se uzdaju u Božiju pomoć da će izdržati da putu prema svetitelju.

Sokolačko Udruženje građana „Sveti Vasilije Ostoški“, uz podršku Crkvene opštine Sokolac, već 13. put organizuje pokoliničko putovanje manastiru Ostrog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: