30.7 C
Banja Luka

Pretresi u Foči i Bijeljini: Tri osobe uhapšene

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Skuter 2“ koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

„Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su lica, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini, te lišili slobode tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda““, saopšteno je iz SIPE.

„Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1259 kutija cigareta, oko 3810 kilograma raznog duvana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, novac u ukupnom iznosu od 16.000 evra, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku“, dodaje se u saopštenju.

Operativna akcija „Skuter 2“ realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here