30.7 C
Banja Luka

Prije nastavka najavljena svečana sjednica NSRS

Prije nastavka ove sjednice, biće održana svečana na kojoj će se obratiti predsjednik Narodne skupštine Srbije Ane Brnabić. Svečana sjednica zakazana je u 11.00 časova.

– Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra u Banjaluci razmatranjem Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta Srpske u prošloj godini u kojem se ističe da su prihodi i primici ostvareni u iznosu od pet milijardi i 124 miliona KM, rečeno je danas Srni u parlamentu Srpske.

Budžetski prihodi i primici od nefinansijske imovine u 2023. godini ostvareni su u iznosu od četiri miljarde i 174 miliona KM, što je 99 odsto u odnosu na rebalansom budžeta planirani iznos.

Poslanici će razmatrati specijalni izvještaj institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH – Analiza realizacije preporuka ombudsmana za ljudska prava BiH.

Biće razmatrana i Informacija o aktivnostima institucija Republike Srpske i predstavnika iz Srpske u zajedničkim institucijama BiH o namjerama Hrvatske da odlaže radioaktivni i nuklearni otpad na lokaciji Trgovska gora.

Nastavak desete redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, čiji prvi dio je završen u četvrtak, 4. jula, zakazan je za sutra u 12.00 časova.

Prije nastavka ove sjednice, biće održana svečana na kojoj će se obratiti predsjednik Narodne skupštine Srbije Ane Brnabić. Svečana sjednica zakazana je u 11.00 časova.

Po okončanju desete redovne sjednice zakazana je četrnaesta posebna sjednica Narodne skupštine o Informaciji o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije BiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima – prijedlog narodnih poslanika.

(Srna) Foto: NSRS

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here