30.7 C
Banja Luka

Prijeti mu do 15 godina zatvora: Odgođeno suđenje Obrenu Petroviću optuženom za katastrofalne propuste tokom poplava u Doboju

U Okružnom sudu u Banjaluci danas je odgođen početak suđenja bivšem gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću i bivšem šefu Odsjeka civilne zaštite u ovom gradu Milku Vidakoviću.

Petrović i Vidaković optuženi su da su tokom poplava 2014. godine izazvali opasnost za živote ljudi i imovine većeg obima, usljed čega je nastupila smrt 11 osoba i velika materijalna šteta.

Ukoliko im se dokaže krivica, optuženima prijeti do 15 godina zatvora.

Razlog odgađanja početka suđenja nije poznat, ali je nedavno Centar za humanu politiku Doboj zatražio od Okružnog suda u Banjaluci izuzeće dvoje članova vijeća u ovom predmetu.

Zahtjev kako je tada navedeno, upućen je zbog sumnje da su bivši dobojski gradonačelnik, kao prvooptuženi i njegova odbrana, uz pomoć sudija okružnih sudova u Doboju i Banjaluci i Vrhovnog suda RS, na koruptivan način, organizovali da predsjednik vijeća Okružnog suda u Doboju uputi prijedlog za određivanje drugog stvarno nadležnog suda, bez postojanja važnih razloga.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here