Naslovna Izdvajamo Prijetnje upućene savjetniku gradonačelnika

Prijetnje upućene savjetniku gradonačelnika

0

– Trodecenijskom šerifovanju Radike Marića semberskim fudbalom ne nazire se kraj, dokaz tome su njegove prijetnje savjetniku gradonačelniku Radiši Petroviću uoči večerašnje Skupštine opštinskog fudbalskog saveza, zbog čega je protiv njega Petrović podnio krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu – saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

Dalje se navodi da su prijetnje savjetniku gradonačelnika upućene u telefonskom razgovoru preko trećeg lica, a pored najogavnijih i najvulgarnijih uvreda, Marić je uputio i otvorene prijetnje srodnicima Petrovića – roditeljima, supruzi, ali i njegovom maloljetnom sinu.

„Lice preko koga su prijete upućene, ai ranije za vrijeme iznošenja spornih prijetnji upozorio je Marića da može biti procesuiran zbog izgovorenog. Marića je, s druge strane u svom bezobrazluku i samoživosti istrajao do kraja, rekavši da ga za to nije briga i da će izrečeno ponoviti i pred policijom“, kaže se u saopštenju.

Marić je, prema saopštenju. pravosudnim organima već od ranije poznat jer je u svojoj dugogodišnjoj karijeri sportskog radnika, u kojoj je istovremeno obavljao i po pet ili više funkcija, bivajući za svaku masno plaćenu.

„On je za to vrijeme više puta bio osuđivan, ali i disciplinski kažnjavan što dovoljno govori o tome kako je svoju šerifsku značku prisvojio ne poštujući zakon ali ni druge, niže propise“, kaže se u saopštenju i dodaje:

„Suma sumarum, devet mjeseci zatvorskih kazni Marić je platio 22,5 hiljade uz novčanih kazni u iznosu od 16 hiljada maraka, odnosno ukupno 38,5 hiljada maraka, dok je sa druge strane prema jednoj od pravosnažnih presuda, prevarom neregistarskih i nepostojećih klubova. otuđio više od 207 hiljada maraka Ništa od ovoga Radiku Marića ne sprečava da i dalje izvršava funkcije u fudbalskim savezima Republike Srpske i BiH, oko čega je i nastao problem nakon što je Petrović vršio legalno lobiranje na izbor novog predsjednika Opštinskog fudbalskog saveza, a Marić očigledno je smatrao tu poziciju svojom monarhističkim pravom”.

Da li i nad, kako stoji u saopštenju. samoprozvanim šerifom postoji zakon pokazaće se u epilogu krivične prijave koju je savjetnik Petrović podnio, au kojoj se obrazlaže osnove sumnje za ostvarenje elemenata krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti, po Krivičnom zakoniku Republike Srpske.

Skupština će se održati večeras u Bijeljini početkom u 18 časova.

(BN) Foto: Ilustracija

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube