Naslovna BIH Pripadnici GPBiH lišili slobode devet osoba na graničnim prijelazima 

Pripadnici GPBiH lišili slobode devet osoba na graničnim prijelazima 

0

Službenici Jedinice granične policije BiH Dobrljin, 25. jula 2022. godine, lišili su slobode S.M. (1976.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Novi Grad i predat službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Bijeljina, 24. jula 2022., lišili su slobode dvije osobe na osnovu raspisanih potraga prilikom ulaska u BiH na prijelazu Rača. Za osobu inicijala D.K. (1976.) graničnim provjerama je utvrđeno da je potražuje Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog saobraćaja“. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. Za državljanina Republike Srbije, S.P. (1982.) je ustanovljeno da je za njim Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu zbog krivičnog djela „šumska krađa“. Predat je službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Istoga dana, službenici Jedinice GPBiH Doljani su prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Doljani lišili slobode E.K. (1973.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnih djela „teška krađa“ i „krađa“. Bh. državljanin je predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. 

Službenici Jedinice GPBiH Brod, 23. jula 2022., lišili su slobode E.DŽ. (1976.) jer je utvrđeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „laka tjelesna povreda“. Državljanin Nizozemske i BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod i predat službenicima Policijske uprave Lukavac.   

Službenici Jedinice GPBiH Gradiška su 23. jula 2022. lišili slobode D.T. (1991.), državljanina BiH i R. Hrvatske. Prilikom graničnih provjera na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.  

Službenici Jedinice GPBiH Brčko, 23. jula 2022., lišili su slobode E.M. (1998.)  jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina. 

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 23. jula 2022., pri izlasku iz BiH na prijelazu Kamensko lišili su slobode G.Z. (1985.) jer ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krivičnog djela „prevara“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10. 

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 22. jula 2022., lišili su slobode A.D. (1984.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu. 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube