22.7 C
Banja Luka

Pristup dozvoljen samo kamermanima i fotoreporterima: Da li se Šmit uplašio pitanja novinara

Politički direktori zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK) održaće dvodnevni sastanak u Sarajevu kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Kako je saopšteno iz OHR, sastanak će početi danas i biće nastavljen i sutra.

Ono što je zanimljivo jeste da su iz OHR najavili da će visoki predstavnik Kristijan Šmit, čiji mandat Republika Srpska ne priznaje, sutra održati konferenciju za medije ali na nju neće biti dozvoljeno da dođu novinari već samo kamermani i fotografi.

– Izjava za medije visokog predstavnika (samo kamermani i fotografi) biće održana u 13.15. Molimo vas da dođete najmanje 20 minuta ranije kako bi bilo dovoljno vremena za neophodne bezbjednosne provjere – naveli su u saopštenju iz OHR.

Ova najava odmah je otvorila raspravu u javnosti da li se to Šmit plaši novinarskih pitanja, odsnono da bi opet mogao da izgubi kontrolu pred kamerama kao što se to desilo u avgustu ove godine tokom njegove posjete Goraždu.

Naime, nakon pitanja novinarke televizije N1 da li je spreman nametnuti izmjene Izbornog zakona u BiH, s obzirom na to da političkog dogovora nema, te da odgovori na kritike na njegove izjave u vezi sa nezastupljenošću Hrvata i potrebe da se to promijeni, Šmit je potpuno izgubio kontrolu te je počeo da galami govoreći da mu je dosta političkih igara.

– Smeće, potpuno smeće – vikao je Šmit.

Njegova burna reakcija izazvala je brojne komentare u javnosti, kako u BiH i regionu, tako i u Njemačkoj.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here