Naslovna Najnovije „Prointer“ za UKC Srpske „jedini i najpovoljniji“

„Prointer“ za UKC Srpske „jedini i najpovoljniji“

0

Vlado Đajić, direktor UKC RS, donio je odluku o dodjeli 80000 KM bez PDV-a radi nabavke paketa Office 2019 i proširenje postojećeg AVP rješenja novim licencama kompaniji Prointer, saznaje BUKA.

Prointer je bio jedini ponuđač a u obrazloženju piše da je njihova ponuda „od jedne pristigle bila najpovoljnija“

Cijena ugovorenog posla je 80.000 KM bez PDv-a, piše u obavještenju o nabavci.

Nabavka je raspisana 18.10. ove godine.

Ovim se nastavlja  više nego uspješna saradnja između najveće zdravstvene ustanove u RS i najveće IT kompanije u Republici Srpskoj.

Podsjetimo, UKC RS je sredinom februara dodjelio Prointeru 19 931 KM za nabavku skenera, memorije, HDD i patch kablova.

Najlukrativniji posao ove godine najveća zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj dodjelila je Prointeru početkom godine, kada je za interventno održavanje data centra i infrastrukture informacionog sistema, za šta je obezbjeđeno 280.000 KM. Tender je objavljen početkom decembra prošle godine.

Kada je riječ o saradnji Prointera i UKC Republike Srpske BUKA je ranije objavljivala kako je UKC Republike Srpske tokom prošle godine sklopio trogodišnji ugovor sa ovom kompanijom a u postupku „implementacije sistema za konsolidaciju poslovne štampe“. Taj Ugovor se i dalje smatra „poslovnom tajnom“.

Podsjetimo, sredinom 2018. godine, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je njegov sin Igor Dodik povezan sa kompanijom „Prointer ITSS“.

Dodik je na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske rekao da je njegov sin završio fakultet u Milanu i da se bavi „novim tehnologijama“.

„Nije vlasnik, ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je Dodik.

(BUKA)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube