Naslovna Najnovije Propali pregovori o plati, ministarka se nije ni pojavila

Propali pregovori o plati, ministarka se nije ni pojavila

0

Još jednom je propao pokušaj dogovora Odbor za pregovore sindikata u oblasti lokalne samouprave i Ministarstva uprave i lokalne samouprave o najnižoj plati u okviru Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u jedinicima lokalne samouprave.

Iz sindikata podsjećaju da je neophodno da novi dokument bude potpisan što prije, jer su lokalne zajednice već počele pripremati budžete za 2024. godinu, međutim iz Vlade nisu prihvatili uslove Sindikata, a ministar Senka Jujić se nije ni pojavila na sastanku.

„Sastaknak je počeo u 12 sati, a završio se u 12:15, onda možete zamisliti kako je sastanak tekao i možete da zamislite da uopšte nisu ni usvojeni naši zahtjevi Sindikata. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave je poslalo dopis Savezu opština i gradova Republike Srpske, gdje su se oni izjasnili oko naših zahtjeva, izjasnili su se tako što nisu prihvatili apsolutno ni jedan zahtjev.

Naši zahtjevi su bili jasni – povećanje plate zaposlenim radnicima u lokalnoj samoupravi“, istakao je predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Branko Zelenović.

Naredni koraci su, kako su kazali iz Sindikata, upućivanje zahtjeva za razgovor sa predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem. A zbog propuštanja pregovora i nepojavljivanja na sastancima, kako su kazali, zatražiće i ostavku ministra Senke Jujić.

(BN) Foto:BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube