34.7 C
Banja Luka

Protest boraca u podne 22.6. u parku Mladen Stojanović

Nedavna Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o pitanju položaja demobilisanih boraca i boračke populacije, koja je održana na inicijativu boračkih organizacija i uz pomoć opozicije koja je prikupila potpise dok vladajuća koalicija godinama odbijala da se raspravlja o ovoj temi, ogolila je stvari do kraja i pokazala odnos Republike Srpske i čelnika režima prema borcima.

Od Posebne sjednice  ništa se nije promijenilo, odnos prema boračkoj populaciji i dalje je maćehinski, mnogo boraca su postali socijalni slučajevi, i zbog toga se 22.6. u parku Mladen Stojanović održavaju protesti u organizaciji Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske.

Režim je podijelio borce, ostruisao je izbore u Boračkoj organizaciji Republike Srpske, ubacuje svoje ljude i postavlja na ključna mjesta, još od Pantelije Ćurguza do Aleksandra Savića, a sve sa ciljem da kontroliše boračku populaciju i istinsku borbu za prava boraca.

U srijedu, 22-og juna, u parku Mladen Stojanović tačno u podne održavaju se protesti boraca u organizaciji Veterana Odbrambeno-otadžbonskog rata Republike Srpske. Iako su borci podijeljeni na brojne organizacije i udruženja, možda je ovo prava prilika da se okupe u što većem broju, iskažu svoj stav i nezadovoljstvo, jer režim neće ispuniti nijedno obećanje niti promijeniti maćehinski odnos prema borcima, i drugim nepravedno poniženim kategorijama društva, ukoliko se na to ne natjeraju pritiskom i protestima.

(Nebojsavukanovic.info)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here